Haima Ostrava, z.s.
Klinika dětského lékařství FN Ostrava

Fakultní nemocnice Ostrava
Chci přispět
Bankovní spojení
88232761 / 0100
Komerční banka

VÍCE INFORMACÍ

Den onkologických dětí 2017

23.2.2017

V pondělí 13. února se uskutečnil 7. ročník akce Dne onkologických dětí s Hitrádiem Orion, který je pořádán u příležitosti Mezinárodního dne dětské onkologie. V hotelu Park Inn byl připraven bohatý program pro malé pacienty z Dětské hematologie a hematoonkologie Kliniky dětského lékařství FNO.

S myšlenkou spojení Mezinárodního dne dětské onkologie, s poděkováním hlavně maminkám malých onkologikých pacientů, přišla před sedmi lety Michaela češková z dětské hematologie Kliniky dětského lékařství FNO. "Uvědomuji si, že je těžké být maminkou onkologicky nemocného dítěte. Jsem ráda, že moje představy vyslyšeli partneři této akce a během těch sedmi let vznikla úžasná akce. Svátek oddělení dětské hematologie, kde se setkávají rodiny dětí, jež jsou již více let po léčbě, s rodiči malých pacientů, kteří léčbou teprve procházejí, a se setřičkami a lékaři z oddělení," říká Michaela Češková s tím, že akce je určena nejen dětem, jež prošly onkologickou léčbou, ale také jejich sourozencům, na které se často zapomíná, a hlavně maminkám malých pacientů dětské hematologie, kteří jsou v léčbě nebo již doma.

Pro rodiče byly připraveny relaxační procedury, nechyběly ani masáže, pedikůra, manikůra nebo kosmetika, ochutnávka čajů, kuchařský workshop, DJ workshop a také taneční workshop pod vedením Vladimíra Štalmacha. Připraveno bylo i autorské čtení od Jonáše Vrchovského, autorská ostravská móda MUXU, autogramiáda skupiny Mirai, hokejistů HC Vítkovice Ridera a fotbalistů MFK Karviná.

 

Fotogalerie: http://www.haima-ostrava.cz/cz/fotogalerie/50-den-onkologickych-deti-2017.html

Soubory ke stažení:

Poděkování MUDr. Mgr. Tomáše Kuhna   [5,17 KB]
Popis akce a poděkování od maminky Jany Kolenovské   [5,63 KB]


Zpět

Bankovní spojení 88232761 / 0100 Komerční banka

Kontaktujte nás

Michaela Češková
ředitelka

17. listopadu 1790
708 52 Ostrava - Poruba

Tel. 604 145 911
info@haima-ostrava.cz