Haima Ostrava, z.s.
Klinika dětského lékařství FN Ostrava

Fakultní nemocnice Ostrava
Chci přispět
Bankovní spojení
88232761 / 0100
Komerční banka

VÍCE INFORMACÍ

Ozdravný tábor 2023

12.7.2023

Je to za námi. Týdenní ozdravný pobyt pro děti po onkologické či chronické léčbě a jejich sourozence.

  • 34 dětí, 7 dospělých, 1. -7. 7. 2023 v HAIMANOVICÍCH (rozuměj v čarodějské škole v Rožnově pod Radhoštěm).

Letních táborů je hodně, ale ten HAIMÁCKÝ z Ostravy jen jeden .
Jsme jedna velká rodina. Respektujeme se, pomáháme si, bavíme se, nezkazíme žádnou legraci, umíme zdravit , dodržujeme pravidla a občas je umíme i porušit . Jsme týmoví hráči a pomáháme těm, kteří pomoc potřebují. Na druhou stranu věříme, že každý z nás je bojovník a jen tak se nevzdává.
Děkujeme všem účastníkům letošního ročníku. Byli jste skvělí.
  • Bez koho bychom na tábor ale nemohli jet? Bez Vás. Bez podpory partnerů, kteří nám věří a podporují nás finančně. Zejména děkujeme milému Pepovi Zimovčákovi a jeho týmu z Nadace Na Kole dětem za dlouholetou přízeň. Pepa Zimovčák nás s kolegyní Martinkou dokonce přijeli navštívit. Nejenže si děti mohly vyzkoušet jízdu na dětské verzi velocipedu, ale přivezli všem krásného plyšáka a šek na 250 000 Kč na další pobyt. Děkujeme. Jsme nesmírně vděční!
Na závěr připojujeme krásný článek, který o nás vyšel v Nemocničních listech Fakultní nemocnice Ostrava.

Tábor pro onkologicky nemocné děti opět sklidil úspěch

Podobně jako v uplynulých zhruba 30 letech i letos děti po onkologické léčbě a jejich sourozenci vyrazili na letní tábor. Opět jej uspořádala nezisková organizace Haima Ostrava, která funguje při Klinice dětského lékařství fakultní nemocnice. Tentokrát se jelo do Hotelu Relax v Rožnově pod Radhoštěm.

Tábor se nesl v duchu Harryho Pottera, což znamená, že jeho účastníci čarovali a vařili různé lektvary. Cílem nebylo je naučit kouzlit, ale vzájemně se respektovat, pomáhat si a překovat své hranice hendikepu. Potvrzuje to mimo jiné i ředitelka Haimy Michaela Češková: „Jako každý rok to i letos bylo naprosto výjimečné. Děti byly šťastné a plné emocí. Jde o to, že spolu sdílejí své zážitky z minulosti. Řada z nich se ocitla v kritických stavech a jejich rodiče se k onemocnění před nimi již nechtějí vracet. Ony však překvapivě ano.“ Některé děti musí bojovat s tělesným postižením. „Jedná se o onkologické pacienty s leukémií, nádory na mozku a dalšími těžkými diagnózami. I proto jsem ráda, že na našem táboře si děti neskutečně pomáhají. Onemocnění je hodně sbližují. Nedělají se rozdíly mezi malými a velkými. Všichni pomáhají všem,“ dodává Michaela Češková. Říká, že vedoucí se musí na své svěřence důkladně připravit: „I letos s námi jely hematoonkologické sestry. Přes celý den se podávají léky, drží se dohled nad hygienou po bazénu anebo omezeními ve stravě… Musíme to mít dobře podchycené, protože děti v léčbě se třeba při koupání rychleji vyčerpají a můžou prochladnout. Je nutné jim dopřát dostatek času k odpočinku.“

 

 


Zpět

Bankovní spojení 88232761 / 0100 Komerční banka

Kontaktujte nás

Michaela Češková
ředitelka

17. listopadu 1790
708 52 Ostrava - Poruba

Tel. 604 145 911
info@haima-ostrava.cz